Header image  
Noordwijkerhout  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 

De streek

Voor een kleine impressie van de directe omgeving hebben we wat fotootjes gemaakt op één van onze fietstochtjes.

Noordwijkerhout ligt aan de bovenkant van de bollenstreek. Het park Sollasi ligt ongeveer 7 kilometer van Noordwijk aan Zee vandaan, ongeveer 6 kilometer van Zandoort en ongeveer 3 kilometer van het dorp Noordwijkerhout.

Rechtstreeks naar het strand (Langevelderslag) is nog geen 3 kilometer. Het laatste stuk is door de duinen en de Langevelderslag heeft een paar (strand)winkels, horeca, een reddingsstation, toiletten en een fietsenstalling. Iets verder fietsen is de duindammerslag, die alleen per fiets en te voet bereikbaar is. Daarom zijn er ook geen winkels en horecagelegenheden, maar zelfs op drukke dagen is er daar nog ruimte op het strand.

Naar de keukenhof is nog geen 6 km en is dus een kleine kilometer dichterbij dan naar Lisse. Er zijn veel attracties in de buurt die zowel voor kinderen als volwassenen interessant zijn, zoals Space Expo, Corpus en Park Duinrell (19 km van het park vandaan).

De duinstreek tussen het park en het strand wordt beheerd door o.a. de waterleiding. Er zijn heel veel mooie fietsroutes en wandelpaden. Daarnaast zit er een golfclub voor de liefhebbers. De regio kent een aantal maneges en een aantal ruiterroutes en zelfs restautants met paardenstallen. Er zijn zwembaden, bioscopen, uitgaansgelegenheden en speeltuinen op fietsafstand.

Leiden is een kleine 17 kilometer van het park vandaan, evenals historisch stadje Haarlem en beiden kennen een groot aanbod aan dingen die interessant zijn om te zien en doen voor een grote variëteit aan bezoekers.

De dichtstbijzijde grote steden zijn Amsterdam (een kleine 40 km, ongeveer 3 kwartier per auto) en Den Haag (nog geen 30 km, Scheveningen ligt nog iets dichterbij).

Dus zowel bij goed als bij slecht weer is er veel te doen in de nabije omgeving voor natuurliefhebber, cultuur liefhebbers, culinaire genieters en mensen met kinderen in alle leeftijdsklassen.